Målsättningen med Lexikon över judisk svenska (LJS) är att insamla data och information om svensktalande judars språkbruk, samt att tillgängliggöra detta för allmänheten.

Arbetet med LJS leds av Patric Joshua Klagsbrun Lebenswerd. LJS är den svenska upplagan av det ursprungligen amerikanska projektet Jewish English Lexicon (JEL), som initierats och utvecklats av Sarah Bunin Benor. Hemsidan är programmerad av David Voong och designad av Leah Helfgott. LJS underhålls och administreras Patric Joshua Klagsbrun Lebenswerd, Sarah Bunin Benor och Tsvi Sadan. Foton: Stort tack till de som bidragit med foton. LJS utgör en del av the Jewish Language Research Website.

Arbetet kring LJS och JEL har möjliggjorts tack vare finansiellt understöd från the American Academy for Jewish Research Special Initiatives Fund och the Dorot Foundation.

Kontakta oss

Du kan lägga till uppslagsord via den här länken. För att redigera ett befintligt uppslagsord, klicka på Redigera-knappen som du finner på varje individuellt ords fullständiga uppslagssida. Om man önskar kommentera något om hemsidan, exempelvis specifika ord eller annat som är relaterat till judiska språk kan man göra det i LJSs forum.Om du har några frågor eller förslag som erfordrar kontakt med sidans administratörer, skicka epost till: judisksvenska @ gmail.com (ta bort mellanslagen).